Sitoutumattomat vahvistuu ja puolueet pelkäävät

7.7.2021

Puolueet ovat hyökänneet törkeästi sitoutumattomia kohtaan, kun vaalit oli käyty. Sitoutumattomien ääniä ei meinata kaikkia hyväksyä, vaikka ehdokasryhmä / yhdistys on joko Suomen Sitoutumattomat ry:n jäsen tai maakunnalisen yhdistyksen jäsen.

Sitoutumattomat organisaationa on rekisteröity yhdistys, joka yhdistyslain mukaan päättää itse jäsenistään. Näin ollen poliittiset puolueet eivät saa puuttua oikeustoimikelpoisen rekisteröidyn yhdistyksen toimintaan.

Uudellamaalla toimiva pirteä Uudenmaan Sitoutumattomat ry, jonka jäseniä ovat alueen sitoutumattomat yhdistykset ja listat. Poliittiset puolueet eivät hyväksy kaikkia jäseniä, koska menettävät joitakin paikkoja ylikunnallisissa toimielimissä.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että demarit ja kokoomus ovat suurimmat sitotumattomien kiusaajat. On erikoinen tilanne, jos valinnoille täytyy hakea halinto-oikeuden päätös, vai onko tutkittava tutkintapyynnön kautta ns. virka aseman väärinkäyttö.

Sitoutumaton liike on ollut perustamisestaan saakka avoin ja rehellinen liike toimimaan kuntalaisten puolesta vastuullisesti. Emme toimi ketään vastaan ja yhdessä puhaltaen saamme hiilen hehkumaan. Aina se hiili ei hehku, mutta yhdessä toimien tuomme parhaan tuloksen kuntien, kuntalaisten ja alueiden hyväksi. Emme toimi oman edun tavoittelun mukaan, vaan kansan hyvinvoinnin puolesta.

Teuvo Nieminen puheenjohta SuoSit ry