Sitoutumattomien kannatus nousi melkein 30%

1.8.2021

Kuntavaalien suurin voittaja oli sitoutumattomat. Valitsijayhdistysten kannatus  nousi Kuntavaaleissa n. 30 prosenttia.  Ehdokkaita saimme yhteensä 1126 (Kuntalehti 6/ 21). Lisäsimme ehdokkaita toisiksi eniten, vain yksi puolue lisäsi ehdokkaita enemmän edellisiin vaaleihin nähden. Tästäkin valtamedia vaikenee.

Iloisena mielin voin seurata sitä, että uusia valitsijayhdistyksiä perustettiin ennätysmäärä ja koko Suomen alueella. Uudet perustetut ryhmät ovat myös menestyneet erittäin hyvin Kuntavaaleissa 13.6.2021.

ISOT ONNITTELUT KAIKILLE SITOUTUMATTOMILLE HYVÄSTÄ VAALITYÖSTÄ JA LOISTAVASTA TULOKSESTA.

Sitoutumaton liike on jälleen kerran voinut havaita, miten valtamedia suhtautuu poliittisten puolueiden ulkopuolisiin ehdokaslistoihin. Pohjanoteerauksen teki jälleen YLE.

Nyt ovat alkaneet paikallistason neuvottelut ns. paikkajaosta, joita ohjaa Kuntalaki. Yli kunnallisten luottamushenkilöpaikkojen jaossa on aina ollut ongelmia, kun poliittisten puolueiden piirineuvottelijat eivät hyväksy kaikkia sitoutumattomiin kuuluvien ryhmien ääniä. On todella erikoista demokratiaa, että sitoutumattomien kimpussa ollaan vaalien jälkeen ja lähes jokaisen puolueen listoilla oli sitoutumattomia ehdokkaita. Miten puolueeseen kuulumaton voi kerätä ääniä puolueen hyväksi ja piirineuvottelijat hyväksyvät ne äänet.

Nyt on tärkeää, että sitoutumaton liike taistelee oikeuksistaan demokratian nimissä ja toteuttaa yhdenvertaisuutta niin vaaleja ennen, kuin vaalien jälkeenkin.

Teuvo Nieminen puheenjohtaja

Suomen Sitoutumattomat ry